Franklin Method Equestrian Spine Trainer Certificering April/Juni 2021 (VOL)

VOLZET! Wachtlijst beschikbaar

Transformeer je lesgeven met de enige officiële Franklin Method® Equestrian Spine&Core Trainer certificering

De details – Franklin Method® Equestrian Spine&Core Training 2021

Wat?
10 dagen, 2 modules

waar?
De Reitenhof
Reiten 35
2440 Geel, België

Wanneer?

Maandag 26 april 2021 tot en met vrijdag 30 april 2021
Maandag 7 juni 2021 tot en met vrijdag 11 juni 2021

Wie?
Alysen Starko-Bowes
– Franklin Method® Equestrian Educator
– Franklin Method® Faculty

Kosten?
Normaal $2500 USD, Early bird $2300 USD (tot 31 december 2020) (tegen huidige wisselkoers) Aanbetaling $500 USD

Certificering?
Studenten krijgen het Franklin Method® Equestrian Spine &Core Trainer certificaat

Online ondersteuning?
Nadat de aanbetaling is voldaan krijg je toegang tot de online workshops die bij deze cursus horen.

 

 

 

Wil je meer positieve resultaten in je lesgeven kunnen boeken met behulp van de Franklin Method®? Misschien ben je blij met waar je bent, maar je hebt veel meer potentieel, net zoals je paard.

Breng je rijden en lesgeven naar een volgend niveau en wordt gecertificeerd Franklin Method® Equestrian Spine Trainer

De Franklin Method® heeft talloze ruiters geholpen om de volgende stap in hun rijden te nemen door oude patronen te doorbreken en nieuwe vaardigheden aan te boren. Verbeter je houding en bewegingen en daardoor de relatie met je paard. Je rijden voelt sterk, soepel, intuitief en moeiteloos.

Gedurende deze twee-delige training leer je alles over de Franklin Method® Imagery (visualisatie) en embodiments van het de rug en core zoals ze toegepast worden in het paardrijden. Verbeter je bewegen in en uit het zadel.

De bewegingen in je rug en het correct gebruik van je core zijn essentieel bij het paardrijden. Daarom brengt het Franklin Method® Equestrian team deze training naar België in april en juni 2021.

Je rug en core spelen een essentiele rol bij het volgen van de bewegingen van je paard.

“Het is geweldig wanneer klanten direct feedback geven op de veranderingen die ze voelen tijdens een les. Veranderingen in hun eigen lijf, maar ook in dat van het paard. Dat is fantastisch om te zien.”
– Carol Green, Franklin Method® Equestrian Spine Trainer, UK 2020

Deze training is uniek op het vaste land in Europa. Gedurende 10 dagen ervaar je de kernprincipes van de Franklin Method®, zoals Anatomical Embodied Function en Dynamic-Neurocognitive Imagery™, zoals deze worden toegepast op ruiters.

Hoewel deze cursus voor een deel uit theorie bestaat, is het geen college over “bewegingstraining”. Je ervaart de Franklin Method® voor het paardrijden in een interactieve format met gebruik van robotpaard Maddie de Racewood simulator en Joker the Horse Simulator, waarbij je individuele oplossingen aangereikt krijgt voor jou persoonlijke problemen.

Studenten ronden deze training af met een heel nieuw perspectief op rijden, tientallen ‘aha’ momenten en veel praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Je leert hoe je onmiddellijk de Franklin Method® toe kunt passen in lichaam-geest oefeningen en visualisaties. Het toepassen van de Franklin ballen in het rijden en het gebruik van de Franklin banden om je lichaamsgevoel te transformeren, zowel op als naast het paard.

Van je warming-up tot je paardrijlessen, met je Franklin Method® principes transformeer je je rijden en vind je snel de resultaten waar je naar op zoek was.

Als je klaar bent voor verandering en wil leren hoe je je paard kunt leiden en rijden met je lichaam, geef je dan op voor deze training in april en juni van 2021.

Belangrijke informatie

Wat zit bij deze cursus inbegrepen?

  • 10 dagen training + onmiddellijke toegang tot de Online Workshops:
  • Dynamic Abs workout (ter waarde van 298 USD)
  • Mind Body (ter waarde van 99 USD)
  • Franklin Method Fundamentals (Alleen toegankelijk voor Educators)
  • Franklin Method® Equestrian Spine Trainer Manual (in Engels en Nederlands)
  • Toegang tot de besloten facebookgroep van Spine Trainers
  • Franklin Method® Equestrians Spine&Core Trainer License

Wat voor effect heeft de Franklin Method® op mijn lesgeven?

De Franklin Method® helpt je om je interne en externe functies te begrijpen op een wetenschappelijk, maar tevens intuitief niveau. Je leert hoe sommige cues en bewegingen tegen de functie van je lichaam en dat van je paard in kunnen gaan.

Deze onjuiste cues, hoewel goed bedoeld, dragen bij aan schadelijke bewegingspatronen voor jezelf en voor je paard. De Franklin Method® geeft je een sterke basis gebaseerd om oude en nieuwe wetenschap. Het verbetert je cues naar je studenten en geeft je meer zelfvertrouwen, omdat je weet dat je aanwijzingen de anatomische functie van het lijf ondersteunen.

Hoe ziet de Franklin Method® Equestrian Spine&Core Training eruit?

Dit is een 10 daagse training in twee modules van 5 dagen. We starten elke dag met een Franklin Method® mind-body warming up. Zo worden de kern-principes van de Franklin method® eigen gemaakt. We behandelen anatomische kennis en embodiment en visualisatie voor de rug en de omliggende structuren. We eindigen de dag met beweging, ervaren hoe de principes worden toegepast in het paardrijden. De oefeningen worden toegepast op robotpaard Maddie, Joker the Horse Simulator en op de grond.

Er zijn huiswerkopdrachten tussen de twee modules. Aan het einde van de certificering hou je een presentatie van 10 minuten over (een van) de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de training.

Wat mag ik toepassen in mijn lesgeven na deze certificering?

Na deze training ben je gecertificeerd als Franklin Method® Equestrian Spine&Core Trainer. Dat wil zeggen dat je Franklin Method® Equestrian workshops Spine in Balance with the Franklin Method en Dynamic Core with the Franklin Method mag geven in groepsverband.

Waar is deze cursus?

Nog niet eerder heeft deze certificering in België plaats gevonden, maar toch ook vanuit Nederland zeer goed bereikbaar. Op het prachtige Reitenhof, net ovr de grens met Nederland, nabij Turnhout (BE) wordt je deze dagen gastvrij ontvangen. Meer informatie over deze locatie vind je hier.

Op deze prachtige locatie hebben we de beschikking over een leslokaal en een zaal om oefeningen in te doen. Daarnaast hebben we beschikking over Racewood robotpaard Maddie, die zowel dressuur, springen als eventing kan rijden. Bij mooi weer kunnen we ook terecht in de buitenpiste. We maken tijdens de cursus ook gebruik van demoruiters.

Wat kost deze cursus?

De investering in jezelf en je leerlingen voor het volgen van deze 10-daagse cursus is 2USD nu slechts 2300 USD (actieprijs geldig tot 1 december 2020). Betaling gaat rechtstreeks via het Franklin Method® Institute. Overnachting en lunch zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Mocht je nog geen Ruiterset met Franklin Ballen hebben, dan kun je deze met 10% korting aanschaffen bij De Ruiterschool wanneer je deelneemt aan deze cursus. Voor meer informatie over de set kun je terecht in onze webwinkel. Ook is het mogelijk om andere Franklin producten aan te schaffen die tijdens deze cursus worden gebruikt, zoals andere Franklin ballen of banden.

Let op! Je deelname is pas definitief nadat je een gedeelte van de cursus hebt aanbetaald. Deze kosten zijn 500 Euro en worden vooraf door het Franklin Method® Institute gefactureerd. Bij eventuele annulering krijg je deze kosten niet retour.

Met welke praktische zaken moet ik rekening houden?

Je hoeft voor deze certificeringscursus geen eigen paard mee te nemen. Je krijgt dan ook voldoende gelegenheid om zelf te oefenen met de Franklin ballen op Maddie en Joker.

Deze cursus is in het Engels, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Het is mogelijk om ter plekke een vertaling te krijgen. Het handboek en de cursus-informatie krijg je wel in het Nederlands.

 

Drankjes en lunch worden voor je verzorgd indien gewenst, maar zitten niet bij de cursusprijs inbegrepen. Je kunt niet op de cursuslocatie overnachten, wel is er een lijst beschikbaar met mogelijke slaapgelegenheden in de buurt.

Op het volgen van deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de ‘Franklin Method® Equestrian Spine&Core Trainer Certification’ kan door een mailtje te sturen naar info@deruiterschool.nl. Eventuele vragen kunnen ook via deze weg beantwoord worden.

De Ruiterschool © , About, contact, Privacy Policy, Algemene voorwaarden, Vacatures