Franklin Method Equestrian Shoulder Trainer Certificering

For English, click here.

Transformeer je lesgeven met de enige officiële Franklin Method® Equestrian Shoulder Trainer certificering

De details – Franklin Method® Equestrian Shoulder Trainer certificering 2023

Wat?
10 dagen, 2 modules

waar?
Kootwijkerbroek, NL

Human&Horse Academy
Harskamperweg 22, 3774 JP Kootwijkerbroek

Wanneer?

Maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei 2023
Module A

Woensdag 21 tot en met zondag 25 juni 2023
Module B

Wie?
Alysen Starko-Bowes
– Franklin Method® Equestrian Educator
– Franklin Method® Faculty

Kosten?
Normaal $2700 USD, Early bird $2500 USD (tot en met 31 december 2022) (tegen huidige wisselkoers) na voldoen van de aanbetaling van $500 USD

Certificering?
Studenten krijgen het Franklin Method Equestrian® Shoulder Trainer certificaat
en worden tevens Franklin Ball Certified

Online ondersteuning?
Ja! Na afloop krijg je toegang tot de online workshops die bij deze cursus horen.

Wil je meer positieve resultaten in je lesgeven kunnen boeken met behulp van de Franklin Method®? Misschien ben je blij met waar je bent, maar je hebt veel meer potentieel, net zoals je paard.

Breng je rijden en lesgeven naar een volgend niveau en wordt gecertificeerd Franklin Method® Equestrian Shoulder Trainer

De Franklin Method® heeft talloze ruiters geholpen om de volgende stap in hun rijden te nemen door oude patronen te doorbreken en nieuwe vaardigheden aan te boren. Verbeter je houding en bewegingen en daardoor de relatie met je paard. Je rijden voelt sterk, soepel, intuitief en moeiteloos.

Gedurende deze twee-delige training leer je alles over de Franklin Method® Imagery (visualisatie) en embodiments van het bekken zoals ze toegepast worden in het paardrijden. Verbeter je bewegen in en uit het zadel.

Een groot gedeelte van je dagelijkse communicatie gebeurt met je handen, schouders, kaken en gezicht. Tijdens het paardrijden is dat niet anders. Je maakt onder andere verbinding met je paard door middel van je aanleuning. Daarom brengt het Franklin Method® Equestrian team deze training naar Nederland in mei/juni 2023.

De bewegingen in je bovenlijf en schoudergordel zijn heel bepalend voor je communicatie met je paard. De Franklin Methode helpt je om met losheid en gevoel te kunnen bewegen.

“Het gevoel dat alles gemakkelijk gaat in mijn lijf… Ik weet niet eens goed hoe ik dat moet omschrijven. Mijn houding voelt compleet anders aan en een heel stuk ‘lichter’. Bewegingen zijn zoveel soepeler en het concentreren gaat veel gemakkelijker.”
-Alex, Franklin Method® Student, Pelvis training UK (2019)

Deze training is uniek op het vaste land in Europa. Gedurende 10 dagen ervaar je de kernprincipes van de Franklin Method®, zoals Anatomical Embodied Function en Dynamic-Neurocognitive Imagery™, zoals deze worden toegepast op ruiters.

Hoewel deze cursus voor een deel uit theorie bestaat, is het geen college over “bewegingstraining”. Je ervaart de Franklin Method® voor het paardrijden in een interactieve format met gebruik van JOKER the Horse Simulator, waarbij je individuele oplossingen aangereikt krijgt voor jou persoonlijke problemen. Daarnaast werken we ook met echte paarden om de technieken verder te kunnen verkennen.

Studenten ronden deze training af met een heel nieuw perspectief op rijden, tientallen ‘aha’ momenten en veel praktische handvaten om direct mee aan de slag te gaan.

Je leert hoe je onmiddellijk de Franklin Method® toe kunt passen in lichaam-geest oefeningen en visualisaties. Het toepassen van de Franklin ballen in het rijden en het gebruik van de Franklin banden om je lichaamsgevoel te transformeren, zowel op als naast het paard.

Van je warming-up tot je paardrijlessen, met je Franklin Method® principes transformeer je je rijden en vind je snel de resultaten waar je naar op zoek was.

Als je klaar bent voor verandering en wil leren hoe je je paard kunt leiden en rijden met je lichaam, geef je dan op voor deze training in mei en juni van 2023.

Belangrijke informatie

Wat zit bij deze cursus inbegrepen?

  • 10 dagen training + na afloop toegang tot de Online Workshops:
  • Franklin Method Fundamentals (Alleen toegankelijk voor Trainers)
  • Franklin Ball Course (Online)
  • Complete Rider Live sessions (Online)
  • Franklin Method Equestrian® Shoulder Trainer Manual (in Engels)
  • Franklin Method Fundamentals Manual (In het Engels of Nederlands)
  • Toegang tot de besloten facebookgroep van gecertificeerde Franklin Method Equestrian Trainers
  • Franklin Method® Equestrians Shoulder Trainer License
  • Franklin Ball Certified License (de enige manier om deze licentie te behalen)

Wat voor effect heeft de Franklin Method® op mijn lesgeven?

De Franklin Method® helpt je om je interne en externe functies te begrijpen op een wetenschappelijk, maar tevens intuïtief niveau. Je leert hoe sommige cues en bewegingen tegen de functie van je lichaam en dat van je paard in kunnen gaan.

Deze onjuiste cues, hoewel goed bedoeld, dragen bij aan schadelijke bewegingspatronen voor jezelf en voor je paard. De Franklin Method® geeft je een sterke basis gebaseerd om oude en nieuwe wetenschap. Het verbetert je cues naar je studenten en geeft je meer zelfvertrouwen, omdat je weet dat je aanwijzingen de anatomische functie van het lijf ondersteunen.

Hoe ziet de Franklin Method® Equestrian Shoulder certificering eruit?

Dit is een 10 daagse training in twee modules van 5 dagen. We starten elke dag met een Franklin Method® mind-body warming up. Zo worden de kern-principes van de Franklin method® eigen gemaakt. We behandelen anatomische kennis en embodiments (belichaming) en visualisatie voor de benen en de omliggende structuren.

Onderwerpen die hierbij behandeld worden zijn onder andere de botritmes, spieren en fascia van de schouder, arm en nek. We eindigen de dag met beweging, ervaren hoe de principes worden toegepast in het paardrijden. De oefeningen worden toegepast op JOKER the Horse Simulator, bij ruiters te paard en op de grond.

Er zijn huiswerkopdrachten tussen de twee modules. Aan het einde van de certificering hou je een presentatie van 10 minuten over (een van) de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de training. Daarnaast film je tussen de modules een les van c.a. 20 minuten te paard of op een simulator over een van de onderwerpen uit de training.

Hieronder zie je een impressie van de Lower Leg certificering van 2022:

Wat mag ik toepassen in mijn lesgeven na deze certificering?

Na deze training ben je gecertificeerd als Franklin Method® Equestrian Shoulder Trainer. Dat wil zeggen dat je Franklin Method® Equestrian Shoulder workshops mag geven in groepsverband en gebruik mag maken van de Franklin Methode en de Franklin ballen en Franklin banden tijdens je lessen.

Waar is deze cursus?

Deze teacher training vindt plaats centraal in Nederland. Op het prachtige Human&Horse Academy, aan de Veluwe in Kootwijkerbroek wordt je deze dagen gastvrij ontvangen. Meer informatie over deze locatie vind je hier.

Op deze prachtige locatie hebben we de beschikking over een leslokaal en een grote zaal om oefeningen in te doen. Bij mooi weer kunnen we ook terecht in de buitenpiste of op het dakterras. De demoruiters rijden in de buitenbak bij mooi weer, maar mocht het tegen zitten kunnen we ook terecht in een nabij gelegen binnen manege.

Wat kost deze cursus?

De investering in jezelf en je leerlingen voor het volgen van deze 10-daagse cursus is 2700 USD nu slechts 2500 USD (actieprijs geldig tot 31 december 2021). Betaling gaat rechtstreeks via het Franklin Method® Institute.

Bij deze prijs is het Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer manual, online toegang tot het aanvullende cursusmateriaal en certificering inbegrepen. Verder wordt je tijdens je training goed verzorgd en zijn ook de lunch en drankjes/snacks voor deze dagen inbegrepen bij de prijs (heb je dieetwensen, geef dat dan even aan bij je aanmelding).

Mocht je nog geen Ruiterset met Franklin Ballen hebben, dan kun je deze met 5% korting aanschaffen bij De Ruiterschool wanneer je deelneemt aan deze cursus. Voor meer informatie over de set kun je terecht in onze webshop. Ook is het mogelijk om andere Franklin producten aan te schaffen die tijdens deze cursus worden gebruikt, zoals andere Franklin ballen of banden.

Let op! Je deelname is pas definitief nadat je een gedeelte van de cursus hebt aanbetaald. Deze kosten zijn $500 (USD) en worden vooraf door het Franklin Method® Institute gefactureerd. Bij eventuele annulering krijg je deze kosten niet retour.

Met welke praktische zaken moet ik rekening houden?

Je hoeft voor deze certificeringscursus geen eigen paard mee te nemen. Je krijgt voldoende gelegenheid om zelf te oefenen met de Franklin ballen op JOKER the Horse Simulator.

Deze cursus is in het Engels, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Het is mogelijk om ter plekke een vertaling te krijgen. Het handboek en de cursus-informatie krijg je wel in het Nederlands.

Drankjes en lunch worden voor je verzorgd, en zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Je kunt op de cursuslocatie overnachten (let wel, beschikbaarheid is beperkt!). Neem voor de mogelijkheden zelf contact op met Human&Horse Hotel. Tevens is er een lijst beschikbaar met mogelijke slaapgelegenheden in de buurt.

Op het volgen van deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Daarnaast wordt je gevraagd om de licentievoorwaarden van de Franklin Methode te ondertekenen voor het toekennen van je certificaat. De licentievoorwaarden kun je hier terugvinden.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de ‘Franklin Method® Equestrian Shoulder Trainer Certification’ kan door een mailtje te sturen naar info@deruiterschool.nl. Eventuele vragen kunnen ook via deze weg beantwoord worden.

 

De Ruiterschool © , About, contact, Privacy Policy, Algemene voorwaarden, Vacatures