Franklin Method Equestrian

Wil jij ook eens rijden met de Franklin ballen? Of ben je benieuwd wat Franklin Method Equestrian kan betekenen voor jouw houding en zit te paard? Rijden met de Franklin ballen helpt je om snel en effectief je houding en zit te verbeteren. Tijdens de zitles worden deze ballen regelmatig en met verrassende resultaten ingezet. Het is ook mogelijk om een speciale Ruiterset te kopen via onze webshop. Wordt een ruiter met ballen!

Heb je problemen met…

• Behouden of verkrijgen van symmetrie in je houding
• Het coördineren van je bekken en rug
• Het behouden van je balans bij het rijden
• Het volgen van de beweging van je paard
• Het geven van kleine hulpen op je paard
• Je concentreren op je houding wanneer je je paard rijdt in de bak

Hoe zou het voelen als…

Je meer kunt bereiken met minder hulpen
Je zonder moeite de beweging van je paard kunt volgen
Je meer plezier krijgt in het rijden
Je je paard in balans kunt rijden door zelf in balans te zitten
• Je bewuster bent van de symmetrie van je houding en beweging
• Je meer mobiliteit en stabiliteit kunt ontwikkelen zonder saaie oefeningen

Rij dan een keer met de Franklin ballen!

Franklin Method Equestrian

Sinds een aantal jaar heeft de Franklin Methode een aparte afdeling gericht op de ruitersport. Het functioneel en effectief bewegen op een paard is ontzettend complex, daarom bestaat er binnen de Franklin Methode een aparte opleiding specifiek gericht op paardrijden: Franklin Method Equestrian.

Alleen instructeurs die zijn opgeleid door Franklin Method Equestrian hebben een opleiding gehad in het gebruik van de Franklin ballen (2-dagen opleiding) en/of het gebruik van de Franklin Methode bij het paardrijden (minimaal 10 dagen opleiding). Hoe het zit met de verschillende certificeringen kun je hier lezen. 

De Franklin Methode is meer dan alleen het gebruik van de Franklin ballen in het zadel. Het omvat mentale technieken, visualisaties, didactiek en het werkelijk ervaren van je anatomie en biomechanica. Het beste resultaat met de ballen (en banden) krijg je door het te combineren met de volledige Franklin Method Equestrian toolbox.

Bereik snel een blijvend resultaat

Je paard is je maatje, je alles. Door een goede ruiterhouding help jij hem om gezond te blijven. Zo hebben jullie samen langer plezier van elkaar. Jullie vormen samen een team en moeten jullie samen blijven ontwikkelen. De Franklin ballen en de Franklin Methode zullen je daarmee helpen.


Ik heb onder begeleiding van Janneke met de Franklin ballen gereden in een demonstratie. Dit was een hele verhelderende ervaring. Door de ballen wordt je steeds weer opnieuw uitgedaagd. Ik heb hier veel van geleerd en rij nog steeds regelmatig met mijn eigen setje wat ik via Janneke heb aangeschaft. Een echte aanrader voor de juiste zit voor op je paard!

Fay, Hoogstraten (B)

Door te rijden met ballen werk je aan:

• Bewustwording, zodat je voelt wat er in je lijf gebeurt
• Balans
, zodat je zonder moeite de bewegingen van je paard kunt volgen
• Stabiliteit, zodat je een onafhankelijke, veilige en stille zit ontwikkelt
• Symmetrie, zodat je beide zijden van jezelf èn van je paard gelijk belast
• Coördinatie, zodat je met minder hulpen toch meer reactie krijgt van je paard
• Mobiliteit, zodat je soepel mee kunt bewegen in alle gangen

Zo kun je rijden met ballen

Tijdens de zitlessen kun je onder begeleiding met de Franklin ballen Ruiterset rijden. Je krijgt uitleg hoe je ze het beste kunt gebruiken in jouw specifieke situatie. We experimenteren samen met verschillende ballen en plaatsingen om zo tot het beste resultaat te komen.

Wil je hier tussen je lesafspraken door verder zelf mee oefenen? Dat kan. Het is mogelijk om een Ruiterset Franklin ballen aan te schaffen. De set bestaat uit vijf verschillende ballen: De blauwe Mini-Rol, De paarse Fascia Rol, Twee groene originele Franklin ballen, twee grote oranje Softballen en twee kleine rode Universal Mini ballen. De ballen worden geleverd in een handige tas om ze in op te bergen en je krijgt er ook een informatieboekje en ballenpomp bij. Zo heb je alles bij de hand om zelf met de ballen door te trainen.

Ben je helemaal enthousiast en wil je liever zelf een Ruiterset Franklin ballen aanschaffen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Je kunt de Ruiterset vinden in onze webshop.

Daarnaast kun je ook kennismaken met de Franklin Methode tijdens een van onze workshops Rijden met Franklin Ballen of andere Franklin Method workshops. Voor een actueel overzicht kun je terecht in de agenda op deze website. 

Jouw investering

Wil jij rijden met ballen? Boek dan nu een zitles of neem een kijkje in onze webshop voor de aanschaf van diverse Franklin Method producten. 

 
De Ruiterschool © , About, contact, Privacy Policy, Algemene voorwaarden, Vacatures