Instructeurscertificering Lesgeven met (Franklin)Ballen: 18&19 September 2020

For English click here
Vanwege de COVID-19 maatregelen is deze cursus verzetnaar een andere datum. Deelnemers worden hierover via de mail op de hoogte gehouden.

2-daagse officiële certificering door Franklin Method® Equestrian Educator Alysen Starko-Bowes op vrijdag 24 en zaterdag 25 april 2020

Vrijdag 18 en zaterdag 19 September 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze cursus is de enige officiële certificering in Nederland en België voor het lesgeven met behulp van de Franklin ballen en Franklin Methode®.

Veel ruiters en instructeurs in Nederland en België werken inmiddels met de Franklin ballen om hun houding en zit te verbeteren. Echter is er vrijwel niemand gecertificeerd door de Franklin Methode® om dit te doen. Dat betekend dat ruiters en instructeurs misschien wel 75% van de kansen laten liggen om een positief resultaat te behalen met het gebruik van deze methode.

Vergroot je kennis en vaardigheden door je te verdiepen in de filosofie van de Franklin Methode® en Dynamic Neuro-cognitive Imagery™. Als je al gebruik maakt van de Franklin ballen zullen de resultaten van je lessen nog meer vruchten afwerpen en als je nog onbekend bent met de Franklin Methode dan zul je nieuw potentieel vinden in je leerlingen, jezelf en je paard.

Wat ga je leren?

De Franklin Methode® geeft instructeurs een duidelijke werkwijze voor het gebruik van de Franklin Ballen tijdens het paardrijden.

Na deze certificeringscursus weet je hoe je je leerlingen met behulp van de Franklin ballen kunt helpen bij het vinden van

Train het ruitergevoel

  • Meer flexibiliteit
  • Grotere bewegingsmogelijkheden
  • Vergroot lichaamsbewustzijn
  • Verminderde spanning
  • Verbeterde houding

Deze positieve veranderingen zijn onderdeel van veranderingen in het zenuwstelsel van de ruiter als gevolg van het rijden met de Franklin ballen. Dit zorgt voor nieuwe bewegingspatronen die de ruiter helpen om stiller te zitten en bewegingen makkelijker te volgen; een onafhankelijke zit.

Maak tijdens deze cursus kennis met de unieke benadering op ruitergevoel van de Franklin Methode®:

Als ruiter is coördinatie een belangrijke schakel in de communicatie met je paard. Coördinatie wordt voor een groot deel bepaald door de mate waarin je zenuwstelsel bewegingen kan produceren een zich aan kan passen aan veranderingen in de bewegingen van het paard. Meer informatie voor je zenuwstelsel zorgt voor een betere navigatie in je hersenen.

Dynamic Neuro-Corgnitive Imagery™

Je leert positieve visualisaties die verband houden met je anatomie. Wanneer we bijvoorbeeld werken met het bekken, stel je dan voor dat je bekken zich glijdend door olie beweegt. Soepel en glad kantel je het bekken naar voren en naar achteren. Het is niet enkel visualisatie, maar een combinatie met de daadwerkelijke beweging waardoor je hersenen een nieuw bewegingspatroon gemakkelijker kan integreren. Er zijn meer dan 1000 verschillende oefeningen binnen de Franklin Methode® en nog elke dag worden er nieuwe oefeningen toegevoegd aan het handboek.

Anatomical Embodied Function

Dit wil zeggen: wanneer onze lichamen in lijn zijn met onze anatomie. Bijvoorbeeld wanneer je hurkt en je zitbeenknobbels wijken van elkaar weg. Als je zou proberen om het hurken kort en smak te houden, ga je in tegen je anatomie en maak je spanning waar juist een verruiming noodzakelijk zou zijn. Dit zorgt weer voor stijfheid en pijn in plaats van flexibiliteit en gemak. Door breed, diep en laag te hurken ondersteun je de natuurlijke beweging in je lichaams. Embodied Function helpt bij het verbeteren van je flexibiliteit, kracht en gevoelingheid zonder spanning te creëren in je spieren.

Proprioceptie

Proprioceptie is het fysiek waarnemen wat er gebeurt in je lijf en in je paard. Het is ook het produceren en coördineren van je bewegingen door je zenuwstelsel. De Franklin Methode® biedt simpele oefeningen en voorstellingen aan om de proprioceptie wakker te schudden en ervoor te zorgen dat je hersenen alle informatie ontvangen die er beschikbaar is.

“Nieuwe bewegingspatronen ontstaan wanneer we alternatieven vinden in ons bestaande lichaamsplan. Een verandering in ons lijf kan alleen maar blijvend zijn wanneer dit geworteld is in ons lichaamsplan” #FranklinMethod #FranklinMethodEquestrian

Waarom zou ik deze cursus moeten volgen?

Alleen het zitten op de Franklin ballen geeft je maar een fractie van de voordelen van het gebruik ervan. Zonder visualisaties doet het gebruik van de ballen te kort. Het zitten op de ballen geeft misschien een tijdelijke vermindering van spanning. Zonder de anatomische kennis en wetenschappelijk bewezen mentale ondersteuning zullen oude bewegingsgewoontes snel terugkeren in het rijden. Je leert hoe je de Franklin ballen kunt inzetten om deze principes te ondersteunen.

Met de kennis en vaardigheden die je op doet in deze cursus help je je leerlingen om zichzelf te corrigeren. Om dit te bereiken maakt het niet uit hoe goed je verwoording van de correcties is, als je leerlingen niet het juiste lichaamsbesef en ruitergevoel heeft, kunnen ze geen aanpassingen doen. Help hen door de verschillende visualisaties en oefeningen uit de Franklin Methode® toe te passen in je lesgeven en creëer een positieve houdingsveranderingen bij je klanten.

Als deelnemer ga je naar huis met het “Franklin Method Equestrian Franklin Ball Certificate”. Je bent dan certificeert om de Franklin Ballen en Franklin Methode toe te passen in je lesgeven.

Wie geeft deze cursus?

Alyses Strako-Bowes is een Level 3 Franklin Method® Educator, Franklin Method® Faculty Member en Franklin Method® Equestrian Educator. Ze studeerde psychologie en volgde bewegingsonderwijs in dans en Pilates. Ze is in de paardenwereld ooit begonnen als professioneel dressuurruiter, sindsdien heeft ze al veel ruiters uit verschillende disciplines geholpen bij het verbeteren van mind-body coördinatie in en uit het zadel.

In 2017 is ze samen gaan werken met Franklin Method® ontwikkelaar Eric Franklin om de eerste officiele Franklin Method® cursus voor ruiters te ontwikkelen. Als voorzitter van FM Equestrian reist ze de wereld rond voor het geven van workshops in het gebruik van de Franklin ballen en banden voor ruiters en instructeurs.

 

 

 

Waar is deze cursus?

Nog niet eerder heeft deze certificering zo centraal in Nederland plaats gevonden. Op het prachtige Human&Horse Academy, aan de Veluwe in Kootwijkerbroek wordt je deze dagen gastvrij ontvangen. Meer informatie over deze locatie vind je hier.

Op deze prachtige locatie hebben we de beschikking over een leslokaal en een grote zaal om oefeningen in te doen. Bij mooi weer kunnen we ook terecht in de buitenpiste of op het dakterras. De demoruiters rijden in de buitenbak bij mooi weer, maar mocht het tegen zitten kunnen we ook terecht in een nabij gelegen binnen manege.

Wat kost deze cursus?

De investering in jezelf en je leerlingen voor het volgen van deze 2-daagse cursus is 500 Euro nu slechts 475 Euro (actieprijs geldig tot 1 januari 2020). Bij deze prijs zijn BTW en Franklin Method® Equestrian Trainer manual en certificering inbegrepen. Voor drankjes en lunch betaal je 33,35 Euro per persoon per dag of je kan zelf iets meenemen of aan de bar afrekenen.

Mocht je nog geen Ruiterset met Franklin Ballen hebben, dan kun je deze met 10% korting aanschaffen wanneer je deelneemt aan deze cursus. Deelnemers krijgen hiervoor een kortingscode. Voor meer informatie over de Ruiterset kun je terecht in onze webshop.

Let op! Je deelname is pas definitief nadat je een gedeelte van de cursus hebt aanbetaald. Deze kosten zijn 150 Euro en worden vooraf gefactureerd. Bij eventuele annulering krijg je deze kosten niet retour.

Met welke praktische zaken moet ik rekening houden?

Je hoeft voor deze certificeringscursus geen eigen paard mee te nemen. Het praktische deel wordt verzorgd door verschillende Demoruiters. Er is wel de mogelijkheid om zelf te oefenen met de Franklin ballen op Joker the Horse Simulator.

Je moet voor deelname in het bezit zijn van een instructeursdiploma zoals bijvoorbeeld ORUN, Centered Riding of soortgelijk, of aantoonbaar over voldoende ervaring beschikken.

Deze cursus is in het Engels, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Het is mogelijk om ter plekke een vertaling te krijgen. Het handboek en de cursus-informatie krijg je wel in het Nederlands.

Drankjes en lunch kunnen voor je worden  verzorgd, maar zitten niet bij de cursusprijs inbegrepen. Je kunt op de cursuslocatie overnachten (let wel, beschikbaarheid is beperkt!). Neem contact op met Human&Horse Hotel. Tevens is er een lijst beschikbaar met mogelijke slaapgelegenheden in de buurt.

Op het volgen van deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de ‘Instructeurs certificering Lesgeven met Ballen’ kan door een mailtje te sturen naar info@deruiterschool.nl. Wil je niet deelnemen als instructeur maar wel de voordelen van de Franklin Methode® ervaren als demoruiter, neem dan even contact met ons op via de mail. Eventuele vragen kunnen ook via deze weg beantwoord worden.

De Ruiterschool © , About, contact, Privacy Policy, Algemene voorwaarden, Vacatures