Franklin Method Equestrian Pelvis Trainer Certificering Sept/Okt 2020

Vanwege de COVID-19 maatregelen is deze cursus verzet naar een andere datum. Deelnemers worden hierover via de mail op de hoogte gehouden.

Transformeer je lesgeven met de enige officiële Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer certificering

De details – Franklin Method® Equestrian Pelvis Training 2020

Wat?
10 dagen, 2 modules

waar?
Kootwijkerbroek, NL

Human&Horse Academy
Harskamperweg 22, 3774 JP Kootwijkerbroek

Wanneer?
Maandag 27 april 2020 tot en met vrijdag 1 mei 2020
Maandag 1 juni 2020 tot en met vrijdag 5 juni 2020

Maandag 21 t/m vrijdag 25 september 2020: Module 1
Zaterdag 24 t/m woensdag 28 oktober 2020: Module 2

Wie?
Alysen Starko-Bowes
– Franklin Method® Equestrian Educator
– Franklin Method® Faculty

Kosten?
Normaal $2500 USD, Early bird $2300 USD (tot 1 januari 2020) (tegen huidige wisselkoers) Aanbetaling $500 USD

Certificering?
Studenten krijgen het Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer certificaat

Online ondersteuning?
Nadat de aanbetaling is voldaan krijg je toegang tot de online workshops die bij deze cursus horen.

Wil je meer positieve resultaten in je lesgeven kunnen boeken met behulp van de Franklin Method®? Misschien ben je blij met waar je bent, maar je hebt veel meer potentieel, net zoals je paard.

Breng je rijden en lesgeven naar een volgend niveau en wordt gecertificeerd Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer

De Franklin Method® heeft talloze ruiters geholpen om de volgende stap in hun rijden te nemen door oude patronen te doorbreken en nieuwe vaardigheden aan te boren. Verbeter je houding en bewegingen en daardoor de relatie met je paard. Je rijden voelt sterk, soepel, intuitief en moeiteloos.

Gedurende deze twee-delige training leer je alles over de Franklin Method® Imagery (visualisatie) en embodiments van het bekken zoals ze toegepast worden in het paardrijden. Verbeter je bewegen in en uit het zadel.

Als ruiter zit je kracht in het bekken. Daarom brengt het Franklin Method® Equestrian team deze training naar Nederland in april en juni 2020.

Je bekken ligt ten grondslag aan je rijden en is de eerste verbinding met je paard.

“Het gevoel dat alles gemakkelijk gaat in mijn lijf… Ik weet niet eens goed hoe ik dat moet omschrijven. Mijn houding voelt compleet anders aan en een heel stuk ‘lichter’. Bewegingen zijn zoveel soepeler en het concentreren gaat veel gemakkelijker.”
-Alex, Franklin Method® Student, Pelvis training UK (2019)

Deze training is uniek op het vaste land in Europa. Gedurende 10 dagen ervaar je de kernprincipes van de Franklin Method®, zoals Anatomical Embodied Function en Dynamic-Neurocognitive Imagery™, zoals deze worden toegepast op ruiters.

Hoewel deze cursus voor een deel uit theorie bestaat, is het geen college over “bewegingstraining”. Je ervaart de Franklin Method® voor het paardrijden in een interactieve format met gebruik van Joker the Horse Simulator, waarbij je individuele oplossingen aangereikt krijgt voor jou persoonlijke problemen.

Studenten ronden deze training af met een heel nieuw perspectief op rijden, tientallen ‘aha’ momenten en veel praktische handvaten om direct mee aan de slag te gaan.

Je leert hoe je onmiddellijk de Franklin Method® toe kunt passen in lichaam-geest oefeningen en visualisaties. Het toepassen van de Franklin ballen in het rijden en het gebruik van de Franklin banden om je lichaamsgevoel te transformeren, zowel op als naast het paard.

Van je warming-up tot je paardrijlessen, met je Franklin Method® principes transformeer je je rijden en vind je snel de resultaten waar je naar op zoek was.

Als je klaar bent voor verandering en wil leren hoe je je paard kunt leiden en rijden met je lichaam, geef je dan op voor deze training in april en juni van 2020.

Belangrijke informatie

Wat zit bij deze cursus inbegrepen?

  • 10 dagen training + onmiddellijke toegang tot de Online Workshops:
  • Pelvic power 1&2 (ter waarde van 596 USD)
  • Mind Body (ter waarde van 99 USD)
  • Franklin Method Fundamentals (Alleen toegankelijk voor Educators)
  • Franklin Method ® Equestrian Pelvis Trainer Manual (in Engels en Nederlands)
  • Toegang tot de besloten facebookgroep van Pelvis Trainers
  • Franklin Method® Equestrians Pelvis Trainer License

Wat voor effect heeft de Franklin Method® op mijn lesgeven?

De Franklin Method® helpt je om je interne en externe functies te begrijpen op een wetenschappelijk, maar tevens intuitief niveau. Je leert hoe sommige cues en bewegingen tegen de functie van je lichaam en dat van je paard in kunnen gaan.

Deze onjuiste cues, hoewel goed bedoeld, dragen bij aan schadelijke bewegingspatronen voor jezelf en voor je paard. De Franklin Method® geeft je een sterke basis gebaseerd om oude en nieuwe wetenschap. Het verbetert je cues naar je studenten en geeft je meer zelfvertrouwen, omdat je weet dat je aanwijzingen de anatomische functie van het lijf ondersteunen.

Hoe ziet de Franklin Method® Equestrian Pelvis Training eruit?

Dit is een 10 daagse training in twee modules van 5 dagen. We starten elke dag met een Franklin Method® mind-body warming up. Zo worden de kern-principes van de Franklin method® eigen gemaakt. We behandelen anatomische kennis en embodiment en visualisatie voor het bekken en de omliggende structuren. We eindigen de dag met beweging, ervaren hoe de principes worden toegepast in het paardrijden. De oefeningen worden toegepast op Joker the Horse Simulator en op de grond.

Er zijn huiswerkopdrachten tussen de twee modules. Aan het einde van de certificering hou je een presentatie van 10 minuten over (een van) de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de training.

Wat mag ik toepassen in mijn lesgeven na deze certificering?

Na deze training ben je gecertificeerd als Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer. Dat wil zeggen dat je Franklin Method® Equestrian Pelvis workshops mag geven in groepsverband.

Waar is deze cursus?

Nog niet eerder heeft deze certificering zo centraal in Nederland plaats gevonden. Op het prachtige Human&Horse Academy, aan de Veluwe in Kootwijkerbroek wordt je deze dagen gastvrij ontvangen. Meer informatie over deze locatie vind je hier.

Op deze prachtige locatie hebben we de beschikking over een leslokaal en een grote zaal om oefeningen in te doen. Bij mooi weer kunnen we ook terecht in de buitenpiste of op het dakterras. De demoruiters rijden in de buitenbak bij mooi weer, maar mocht het tegen zitten kunnen we ook terecht in een nabij gelegen binnen manege.

Wat kost deze cursus?

De investering in jezelf en je leerlingen voor het volgen van deze 10-daagse cursus is 2500 USD nu slechts 2300 USD (actieprijs geldig tot 1 januari 2020). Betaling gaat rechtstreeks via het Franklin Method® Institute. Bij deze prijs is het Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer manual, online toegang tot het aanvullende cursusmateriaal en certificering inbegrepen. Voor drankjes en lunch betaal je 33,35 Euro per persoon per dag of je kan zelf iets meenemen of aan de bar afrekenen.

Mocht je nog geen Ruiterset met Franklin Ballen hebben, dan kun je deze met 10% korting aanschaffen bij De Ruiterschool wanneer je deelneemt aan deze cursus. Daarvoor ontvangen deelnemers een kortingscode. Voor meer informatie over de set kun je terecht in onze webshop. Ook is het mogelijk om andere Franklin producten aan te schaffen die tijdens deze cursus worden gebruikt, zoals andere Franklin ballen of banden.

Let op! Je deelname is pas definitief nadat je een gedeelte van de cursus hebt aanbetaald. Deze kosten zijn 500 Euro en worden vooraf door het Franklin Method® Institute gefactureerd. Bij eventuele annulering krijg je deze kosten niet retour.

Met welke praktische zaken moet ik rekening houden?

Je hoeft voor deze certificeringscursus geen eigen paard mee te nemen. Je krijgt dan ook voldoende gelegenheid om zelf te oefenen met de Franklin ballen op Joker the Horse Simulator.

Deze cursus is in het Engels, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Het is mogelijk om ter plekke een vertaling te krijgen. Het handboek en de cursus-informatie krijg je wel in het Nederlands.

Drankjes en lunch kunnen voor je worden verzorgd, maar zitten niet bij de cursusprijs inbegrepen. Je kunt op de cursuslocatie overnachten (let wel, beschikbaarheid is beperkt!). Neem contact op met Human&Horse Hotel. Tevens is er een lijst beschikbaar met mogelijke slaapgelegenheden in de buurt.

Op het volgen van deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de ‘Franklin Method® Equestrian Pelvis Trainer Certification’ kan door een mailtje te sturen naar info@deruiterschool.nl. Eventuele vragen kunnen ook via deze weg beantwoord worden.

 

De Ruiterschool © , About, contact, Privacy Policy, Algemene voorwaarden, Vacatures